Exbury feedback

Stephen Turner and Mark Drury visited us at Chichester to see and respond to our work resulting from our visits to Exbury.  Their comments were both insightful and encouraging.

My first work in the studio following on from our visits was a drawing made with charcoal and black and white acrylic paint

Exbury Estuary

Exbury Estuary

I was interested to find that where Stephen found space in my first large Exbury painting, Mark thought that because the space seems more defined (i.e. landscape) that it did not convey as much space as ‘Another Place’

Exbury v3 2014

Exbury v3 2014

Another Place Diptych

Another Place Diptych

We also discussed how my second large painting was also about Exbury and the experience of being there – without that having been my intention at the time of painting – it just came through.

Exbury 2

Exbury 2


For me the greeny black area near the bottom came to represent the marsh ‘in-between land’ dividing the woodland and the water. Mark commented how he liked that the blue had breached the green area. He also talked about the topographical feel to some of the marks. For me, the dappling near the top right is an important element, reflecting the shifting light coming through the leaves of the trees. Shirley commented that the two Exbury paintings had a sense of movement that Another Place doesn’t have and that this was a new characteristic to my work.
Stephen’s comment on the second painting was that I am starting to deal with the abstract issues of paint and that the blocks of colour and marks are about painting and not in any way trying to illustrate Exbury.

 

Raumzeichnung (Reflection) | Fabrica

Foto-e1404223518126-620x284

Raumzeichnung (Reflection) | Fabrica.

Pictures of Grzymala’s work on the Fabrica website had reminded me of some ‘drawings in space’ that I saw in the Hamburger Bahnhoff Museum in Berlin. This was possibly her work as she lives in Berlin.
I was interested in how the building had been used to create a totally unique piece of work that could not be repeated anywhere else, because the pillars and positions of windows etc were all critical to the work. I like the fact that she had used reflective tape as this emphasised the transition of light across the installation during the course of a day. It was still light when I was in the gallery so I didn’t see how artificial light might have affected the installation.
Monika Grzymala

Monika Grzymala